För en stund sedan råkade jag sätta på TV’n och råkade då hamna på SVT2 och programmet ”Myten om träning”. Jag såg inte det från början och visste inte vad de handlade om eller vilket syfte programmet hade. Av det jag såg så uppfattade jag att de genom forskning kommit fram till att olika typer av individer reagerar olika på olika typer av träning och det var väl bra, men var det något nytt? Jag fick också en känsla av det gick ut på att man inte skulle behöva träna så mycket, snarare så minimalt som möjligt och ändå kunna förbättra sina konditionsvärden. Rent krasst så kändes det som man bland annat forskar på hur vi ska bli tillräckligt tränade med så liten insats som möjligt, men jag kanske uppfattade det fel.

Efter programmet tittade jag i TV-tablån och hittade denna text:

Det är dags att avliva myten om att alla mår bättre av att jogga. För var femte person är träning faktiskt negativt. I den här filmen granskar BBC myter kring träning och hälsa. Bland annat får vi veta att man inte bör träna på morgonen och att det sällan hjälper att löpträna om man vill gå ner i vikt. Med hjälp av modern genteknik och hjärnavbildning avslöjas varför alla reagerar olika på träning.

Någon annan som såg programmet? Vad tyckte ni?

För er som inte såg det men gärna vill se det så går det i repris den 9, 10 och 13 januari i SVT2.

Share Button