Det är inte dag för dopparedagen men på något sätt känns det lite som allt börjar idag. För idag börjar en reseperiod när jag är ledig från jobbet. Jag packar för både löpning söderut, alpint norrut och längdåkning mittemellan. Jag flyger hem till Halmstad ikväll och stannar där över julen och hoppas få till några löppass om bara halsen vill bättre sig liiite till. När julhelgen är slut drar jag vidare upp till en gammal hemort, Åre. Där blir det nog en blandning av alpint och längd och naturligtvis en del jobb. Som professionell pyrotekniker är det svårt att inte jobba på nyår och jag har tur som får jobba och skjuta ett fyrverkeri på ett kul ställe. Strax efter nyår åker jag lite söderut och då väntar längdåkning i Säfsen.

Jag ser fram mot lite mer längdåkning i vinter än det blivit på väldigt många år. Förra året åkte jag runt 20-25 mil totalt över säsongen och jag hoppas det kan bli mer denna vintern. Jag har också slagit på stort och köpt ett par nya längdskidor, ett par Fischer RCS Carbonlite. Jag ska inte släppa löpningen under vintern, men längdåkning ger trots allt bra konditionsträning så en del av den totala träningen kan längdåkningen få ta.

Det blir alltså ett aktivt jullov och nu börjar det!

Oavsett årstid är det härligt att springa på stranden i Tylösand!

Share Button