Att åka iväg lite hit och dit på små resor gillar jag. Ganska ofta är det ju någon form av resa där löpningen är en väsentlig del av resan eller hem till Halmstad där löpningen förvisso också ofta blir en del av resan. Men det finns också små resor jag inte vill vara utan där löpningen inte har samma fokus. Weekendresorna upp till Åre ligger i den kategorin. Ofta finns det en tanke att jag ska springa lite däruppe och naturligtvis har jag kläder och skor med i packningen. Men väl på plats är det ofta det inte blir av i den utsträckningen jag hade velat eller som nu i helgen som gick, det blev inte av alls. Det är egentligen ingen eller inget som hindrar mig, tid finns, det gör det oftast. Men när jag är lite mör i kroppen och benen efter en dag (eller några åk i alla fall) i backen så har jag svårt att byta om till löparkläder och ge mig ut. Jag vill ju gärna också vara med på annat som händer i stugan och det bidrar också till att jag får svårt att hitta tillräckligt med motivation, just där, just då.

Samtidigt som jag känner att benen har fått annan typ av träning och att lite variation inte skadar har jag svårt att låta bli att tänka på att det blev en löpfri helg. Och så är det nog för många av oss, vi väljer tyvärr att tänka på det som inte blev som vi tänkt oss, istället för att fokusera på allt positivt som händer mycket oftare och även en helg där jag inte fått in något löppass händer det annat positivt jag kan välja att fokusera på. Så försök tänka på allt positivt och bra du gjort istället för det du inte gjort, det ger dig så mycket mer.

Och nu när jag sitter i Stockholm igen och skriver detta så känner jag mig lite risig i halsen och orolig för hur känslan är om några timmar när jag ska upp till jobbet. Så hade jag gett mig ut på träning tidigare i helgen hade risken att jag blir förkyld nog varit ännu större.

Okej, jag sprang inget i helgen, men jag var i alla fall cool i backen! :-)

Share Button