I tisdags efter backintervaller och tusingar kände jag mig ganska trött i framsida lår och även i höfter och leder. Jag gissar att snömodden ställde till det och gjorde allt till ett rörligare underlag som gjorde att kroppen inte var van vid det. Jag tänkte helt enkelt att onsdag skulle bli en dag med hel vila, eventuellt skulle jag bara gå och köpa nya längdskidor efter jobbet.

Men så blev det inte. När jag kom till jobbet så var där en kollega som tagit med sig träningskläder och ville springa på lunchen. Det finns faktiskt en del som springer lite på jobbet och de har börjat köra lite tillsammans vissa luncher, men jag som kanske springer mer än andra på jobbet har än så länge inte varit med. Men så var det just det att jag vid något ögonblick sagt att jag kanske kunde ta med kläder någon lunch och nu när kollegan var redo idag (och ingen annan hade kläder med sig) så fick jag hoppa in. Jag stack hem och hämtade kläder lite snabbt och sen stack vi ut på en 6-7 kilometer i snömodden. Skönt väder, lite för mycket folk ute, men okej ändå. Och jag fick tillfälle att ge lite feedback till kollegan.

Sen var det lugnt några timmar men precis när jag slutade jobbet ringde telefonen. Då var det Nike som undrade om jag kunde vara med på deras Run Club med kort varsel, typ 30 minuter. Det var väl inte vad jag tänkt mig, men det var ju faktiskt möjligt eftersom jag hade kläder med mig. Så det vara bara att ändra planerna och ta sig dit och göra sig redo för 8 nya kilometrar. Vad gör man inte för att få vara löpcoach lite här och där. :)

En del gillar ju begreppet ”aktiv vila” som innebär att de tränar även på vilodagen, men kanske inte fullt ös. Så detta var kanske min aktiva vilodag…

Share Button