Vintern har onekligen kommit och idag begav jag mig iväg till gymmet efter klockan 21. Jag har inget emot att träna lite senare och finns bara motivationen är det bara att ta sig till gymmet. Jag hade på något sätt en ungefärlig tanke på vad jag skulle köra för intervaller, men blev nästan lite nervös. Det är så svårt att veta hur det kommer att gå, hur jobbigt blir det, vad klarar jag av. Tankarna på vad jag skulle köra fortsatte men stannade till slut på något som jag blev nöjd med. Jag ville köra förhållandevis korta intervaller och smyga mig in i lite högre farter än vad jag är van vid. Jag planerade att köra 3*3 min (4.00-fart) + 3*2 min(3.45-fart) + 3*1 min (3.30-fart), med 1 minuts vila mellan intervallerna förutom på de kortaste intervallerna när det fick räcka med 30 sekunders vila.

Det var väldigt skönt att komma upp på bandet, jag kände mig hemma och det är viktigt. För jag kommer troligtvis nöta en del löpband i vinter för planen är att jag ska bli snabbare och då tycker jag det funkar bättre att köra snabba pass på löpbandet än ute i snömodden. De första intervallerna kändes ganska lugna, nästan så att man ville springa ifrån bandet, dvs öka farten lite, men jag höll mig till planen. Mittenintervallerna i 3.45-fart gick också bra, men visst märks det en viss skillnad i fart jämfört med 4-farten. Även de korta intervallerna rullade på utan problem, men kanske att de hade blivit lite jobbigare om även de intervallerna hade varat i 2 minuter.

Jag invigde mina adidas adipure motion som är en av adidas förhållandevis nya skor inom serien adipure som är deras varianter av väldigt slimmade modeller, men jag vill personligen inte kalla det för ”barfotaskor”. De funkade väldigt bra. Jag trodde kanske att jag skulle få lite mer naturlig hjälp att komma ännu längre fram på framfoten än vad jag från början tyckte att jag gjorde. Men i slutet av passet kändes det en del att jag sprungit mycket på framfoten så det var kanske lite hjälp åt rätt håll trots allt, lite mer än vad det är i adidas adizero adios kanske. Efter att jag sprungit lite mer i dem ska jag lämna lite mer information om vad jag tycker om dem.

adidas adipure motion

Share Button