Efter en natt med 8 timmars sömn vaknade jag och tittade ut och såg ljuset och blå himmel. Redan då visste jag att en fin dag var på gång. Men den var inte bara fin, den var kall också, väldigt kall. Okej, vi hade kanske bara runt 10 minusgrader men dels är kroppen inte van vid kyla än och dels är jag fruktansvärt bra på att frysa. Frukost med havregrynsgröt, som sig bör om man ska ut och åka längd, och sen ut.

Jag hann leka lite fotograf och tog en hel del kort innan det var dags för ny vallning av skidor. Fotografering och vallning var känslan i händerna som bortblåst och det vara bara att gå in och tina upp dem, redan innan jag tagit på skidorna för första gången för dagen. Vi såg då att det var längdskidor på TV och visst hade det varit skönare att sitta inne i soffan och kollat på TV än att åka själv i den här kylan. Men det funkar ju inte alltid så, så när känseln hade letat sig fram genom fingrarna igen gick vi ut och började åka. Det var ju bäst att passa på. Och nu var allt perfekt, vädret vet ni redan men nu hade de också packat och spårat om med väldigt bra dubbelspår så det tackar vi för. Det var lite glattare i spåret och det kändes en hel del i ljumskarna sen gårdagen. Även triceps fick reda på att de inte blir så bra tränade av löpning och därför protesterade de lite idag, de såg väl det som dagen efter. Efter ett tag var det dags igen, värmen hägrade och för min del var det nu mest fötterna som inte ville vara med längre. Och jag som tidigare sagt att mina skidskor var så varma och sköna. Men man kunde ju titta på vallor och annat så vi hade att göra under värmevilan ändå. Vi avslutade dock med några kilometer till och fick ihop runt milen idag. Det får vara okej för att vara första helgen i december.

Det blev en sväng i bastun efteråt innan helgen på Högbo Bruk var slut för vår del. Högbo Bruk är en anläggning som ligger på en plats som gör att det passar utmärkt att kombinera bra boende, mat och spa med närhet till olika utomhusaktiviteter, året runt. Det sämsta är nog att helgen är lika kort i Högbo som i resten av världen och en helg går oftast alldeles för fort. Men man kan ju åka tillbaka och det är ju bra!

Share Button