Alla har vi våra idéer när det gäller matvanor. En del testar lite allt möjligt i olika omgångar, en del käkar samma alltid och en del hakar på alla de där trenderna man hör och ser om lite överallt. Jag kan inte påstå att jag hakar på så mycket av trenderna som kommer och går. Okej, jag ska erkänna att jag gärna äter eller tycker att jag borde äta lite nyttigare än vad jag kanske gör ibland, men jag vill inte att det ska vara på bekostnad av smaken.

Sen har jag en grej som jag egentligen alltid har gillat, men jag äter det verkligen i omgångar och det är havregrynsgröt. Jag tror det är något man antingen gillar eller verkligen hatar, men jag gillar det. Jag tror också många förknippar havregrynsgröt med vinter och kanske till och med med skidåkning. Och så är det nog lite för mig också. Jag kan äta havregrynsgröt när som helst under året, men visst passar det bäst under vintern.

När jag jobbade i Åre var lagom trängsel i köket i kollektivet bland folk i underställ och havregrynskastruller en vanlig syn. Och även där jag jobbade bjöds gästerna på havregrynsgröt och vi som jobbade passade naturligtvis också på att äta frukost. Många kanske tycker att all havregrynsgröt smakar likadant, men det håller jag inte med om. För när Anneli gjorde havregrynsgröten på jobbet var den alltid som bäst. Genom att smaka på havregrynsgröten kunde man avgöra om Anneli jobbade eller inte. Oj, vad bra den var. Denna flashback om havregrynsgröt kom upp nu eftersom jag åt havregrynsgröt till frukost på Högbo Bruk igår. Och jag måste säga att den också var väldigt bra. Så nu när det är december och snön har kommit kanske jag skulle återuppta min vintertrend att börja äta mer havregrynsgröt.

Share Button