I samband med att snön började vräka ner allt mer och mer under fredag eftermiddag var vi ett gäng som åkte 2-3 timmar norrut till Högbo Brukshotell. Vi ska inleda december och fira första advent genom att åka längdskidor och lyxa till det med lite SPA. Jag har varit här tidigare så jag vågar mig redan nu på att säga att maten kommer att bli bra, men det blir naturligtvis trevligt att upptäcka det. Vi som åkt hit nu är Jessica, Jaime, Åsa, Viktor, Sara och jag.

Det hann komma ganska mycket snö på vägen upp och vi hann precis fram innan vår bokade lugna stund började i SPA-avdelningen. Tillsammans med champange och fruktfat fick vi lite ansiktsmassage och fotbad under en lugn och stillsam timme. Perfekt avslappning för den stressade. Kvällen fortsatte med middag och ja, att maten håller hög klass var nog alla överens om. Och den omtalade dessertbuffén fanns framdukad och som vanligt bra, även om jag saknade någon favorit från förra gången jag var här.

Efter middagen kunde vi inte låta bli att ta oss ut lite i snön eller ska vi säga snöovädret. Klockan närmade sig midnatt men vi var uppe i vintern, för första gången på mer än ett halvår, så lite tokiga kunde vi få vara. Redan när vi var här i somras pratade vi om att komma tillbaka hit när snön hade kommit för att åka längdskidor och nu är vi här. Det ska vara spårat men med tanke på hur mycket snö som har kommit och hur det yr snö får vi se hur spåren kommer att bli och hur bra de kommer att hålla. Jag hoppas i alla fall på det bästa och få lite längdskidåkning så här tidigt på skidsäsongen, det vore kul och har aldrig hänt förut.

Share Button