Balansplatta

Ett redskap som jag vet att jag varit väldigt kritisk till och tyckt varit ganska fånig håller på att bli något som jag tycker är skitbra. Jag tänker på min balansplatta. Jag köpte den i våras (tror jag) och inte använt den så mycket, men varje gång jag gör det märker jag hur jobbigt det faktiskt är. Man behöver inte hitta på en massa övningar för att det ska bli något vettigt gjort, det är bara att röra på sig lite så kommer man automatiskt komma i lite lätt obalans som verkligen känns och som förhoppningsvis ger något.

Jag har haft lite problem med en fot till och från och nu när det är en liten mellanperiod med mindre träning och inte så mycket hård träning så passar jag på att försöka bli lite bättre i foten. Så balansplattan har åkt fram och det funkar jättebra att stå på den några minuter då och då under kvällen. Och ju mer jag tänker på den ju bättre tycker jag att den är. Tänk ett träningsredskap som inte kostar speciellt mycket, som är liten och lätt, faktiskt enkel att använda och man kan göra det när man vill hemma, perfekt framför TV’n. Jag kan erkänna mina misstag och nu erkänner jag att jag hade fel angående balansplattan, den är faktiskt mycket bättre än jag kund tro!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Precis som du har jag eller är nog faktiskt fortfarande rätt frågande varför man ska använda en balansplatta om man inte utför ett arbete eller dylikt på ett ojämnt underlag. Jag har hittills bara hört en anledning att använda den som jag tyckt varit vettig. Men så kommer det till som du skrev det där med rehab och då verkar den ju kunna hjälpa en hel del :)

  2. Johan: Ja, det är kanske just så, att det är till rehab den är som bäst. Och jag kan tänka mig att den kan stärka upp fötterna och då kan det ju faktiskt vara styrketräning för fötterna även när man inte är skadad också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *