Jag har eller i alla fall försöker lära mig att man behöver inte springa för att det ska vara bra träning för löpningen. Visst låter det konstigt, men på nåt sätt är det faktiskt sant. En sak man kan göra är att gå in på gymmet och antingen vara med på någon klass av något slag eller lyfta lite i skroten. Idag gick jag till det som Running Sweden kallar för Runners Gym, en gruppträningsklass som ska innehålla övningar anpassade för löpningen. Vi var inte jättemånga så vi fick ganska gott om plats vilket var ganska skönt, det brukar ju snarare vara tvärtom i en gruppträningssal. Det blandades friskt mellan övningar jag kände igen och övningar jag aldrig gjort tidigare. Hur bra det var får kanske kroppen tala om i morgon i form av träningsvärk om den vill det.

Efter denna första timme kunde man fortsätta med en ny timme som gick ut på att bli spänstigare. Men eftersom jag redan har utmärkt spänst var den klassen inget för mig. Eller, nä, skämtar, jag skulle säkert haft nytta av den klassen också, men jag har lite ont i en fot eller i en vrist så jag vågar inte riktigt vara med på för mycket konstiga övningar som belastar mer än nödvändigt. Jag hoppas alltså att jag kan vara med på även denna klass lite senare i vinter. För på något sätt känns det lite bättre om det är två timmars inomhusträning om man väl går dit.

Så med dagens inomhuspass måste jag säga att inomhussäsongen har börjat!

Share Button