Det här inlägget får alla som känner sig manade ta till sig, men det är egentligen mest riktat till mig själv. Jag får inte glömma att sova. Det finns hela tiden så mycket att pyssla med att jag är uppe för länge på kvällarna och sömnen får inte speciellt många timmar. Om vi därtill lägger att jag ofta har ganska svårt att somna så blir det ännu färre timmar. Och visst, det går några dagar, men till slut säger det stopp. Idag är jag så trött att jag började nicka till i soffan redan vid 21-tiden. Så nu borde jag snart sova och hoppas att det blir ganska många timmar sömn inatt.

Jag tror, eller tror mig veta, att sömnen faktiskt är ganska viktig när man tränar mycket. Kroppen behöver ju inte bara träning, den behöver vila också för att bygga upp sig mellan träningarna. Träningarna bryter egentligen ner kroppen. Och för att kroppen ska kunna bygga upp sig ordentligt och för att vi ska orka träna igen behöver vi sova ordentligt också. Och jag erkänner, detta är jag inte bra på, inte alls bra på! Så det kan egentligen bara bli bättre! :)

Share Button