Igår var det långpass med IF Linnéa med riktigt bra uppslutning. Trots att det är mitten av november och många kanske tänker (eller borde tänka) säsongsvila så var det också en uppstart med 3 olika grupper som sprang med sikte på 3 olika sluttider på maran. Dessa sluttider är naturligtvis inte huggna i sten men ger ändå en liten fungervisning och när det gäller farter på långpassen tycker jag inte det spelar så väldigt stor roll. Det viktigaste är att man är ute tillräckligt länge och får hålla en fart som ligger hyfsat i närheten av den fart man kanske själv ser som sin perfekta långpassfart.

Gruppen jag sprang med kallar sig sub 3 och siktar alltså på en tid runt 3 timmar på ett marathon 2013. Vi hade ganska bra uppslutning och vi sprang runt 23 km i 4.45-4.50 min/km.

Härlig uppslutning på uppstarten med långpass

Share Button