Ikväll hade jag ett bra skönt pass. En klassisk lugn distans på runt 8-10 km (vet faktiskt inte hur långt eller hur fort/långsamt). Jag hade sällskap i det upplysta mörkret runt Södermalm. Formen är ju okej så egentligen inga konstigheter så jag väljer istället att tänka på hur bra det är att ha bestämt träff med någon. När man kommer hem från jobbet finns inga tvivel, man ska bara ge sig iväg. Och när man springer runt och snackar hela tiden så känns det bara bra, man bara flyter fram tiden går fort. Nu känns det bra, så jag ser fram emot att träna duktigt nu i vinter.

Lugn distans på 8-10 km kanske ni tänker. Vad är det att hänga i julgranen? Men det är inte alls något fel med att köra lugn distans. Tänk elitlöparna som ligger långt över 10 mil i veckan, de kör säkert väldigt mycket lugn distans för att få ihop sin mängd. Jag tror också det är bra att köra lugn distans för att ha tillräckligt med ork när det är dags för tuffare pass. Underskatta inte lätta pass, men se till att varva dem med andra mer kvalitativa pass.

Share Button