Igår var det dags, igår var min debut, igår tränade jag med Running Sweden för första gången. Och som ett ganska välkänt uttryck inom löparkretsar i Stockholm var det ”Tough Tuesday”, vilket jag tror innebär hyfsat hårda intervaller i någon form. Jag hade inte direkt några förväntningar när jag gick dit, jag hade helt enkelt inte tänkt så mycket på det. Men det var ganska mycket folk och jag kände några stycken som var där och det är ju alltid kul. Jämfört med en klubbträning så var det lite mer tydligt att detta var ett gym eller en sammanslutning (eller vad man ska kalla det) som erbjuder gemensam träning.

Jag har fått uppfattningen att Running Sweden erbjuder ganska tuff träning och det tycker jag nog stämmer. Okej, nu var jag på ett intervallpass en tuff tisdag, men så långt verkar det ju stämma. Men ska man bli bättre krävs lite tuffare träning ibland, men det får inte gå till överdrift så att man tränar för hårt för ofta, vilket naturligtvis kan vara en svår balansgång men viktig att man inte går över gränsen.

Igår körde vi 3 set med 4*60 sekunder backe + 1 km i milfart. Ett tufft pass där man hinner återhämta sig, men det är inte så mycket mer heller. 60 sekunder kanske inte låter så länge, men när det handlar om ganska brant backe så känns det sista 20 sekunderna. Jag sprang i gruppen som siktade på att hålla tusingen strax under 4 minuter. Förutom att få bra träning själv hjälpte jag också ordinarie ledare genom att prata med gruppen och peppa gruppen igenom alla intervallerna och tusingarna. Är det bara en ledare i en grupp är det svårt att både vara längst fram och hålla tänkt fart samtidigt som man ska vara där för alla i gruppen och peppa dem i deras träning. För deltagarna som ger ”allt” är det inte så lätt att samtidigt springa och mentalt motivera andra genom att prata och hela tiden ge uppmuntrande feedback. Jag tog den rollen och trivs bra med det. Kan jag hjälpa till gör jag gärna det. Det hoppas jag också att mina privata adepter känner.

Samlade i salen för genomgång av passet innan vi stack ut

Share Button