Donera – no thanks!

I New York Marathon går man in i startfållan ungefär en timme innan start och på morgonkvisten i november är det kallt. De allra flesta har någon form av överdragskläder på sig i startfållan och tar inte av sig dem förrän sista minutrarna innan start uppe på Verrazanobron. Det ligger alltså fullt med kläder där efter start, kläder som samlas ihop och går till behövande inom New York. Men hur skulle vi göra med de kläder vi tagit med i år som vi inte fick chans att skänka bort i startfållan? Skulle vi ta med dem hem igen och hoppas på bättre tur nästa år? Med tanke på Sandy så borde det vara fler som behövde våra kläder nu än tidigare år men eftersom de ställde in loppet så blev det också svårare att donera kläderna vi tagit med oss.

Men vi var nog många löpare som ville donera kläderna ändå, men hur? Jag letade lite på nätet och hittade en adress. När vi var i närheten frågade vi oss fram men hade ändå svårt att hitta det. Till slut kom jag trots allt rätt och gick in för att donera men möttes av raka motsatsen av vad jag förväntade mig. När jag sa att jag ville donera kläder var svaret ”No thanks – no more donations!” och jag fick gå därifrån igen.

Det har ju pratats mycket om de behövande efter Sandy och i mail från marathonorganisationen i New York undrar de om vi kan skänka mer pengar men mångas reaktion är att vi redan har betalat mycket i startavgift. Och vad sänder det för signaler när vi inte ens får donera de kläder som hade hamnat på Verrazanobron om loppet blivit av? Hade kläderna inte tagits om hand just i år, när de borde behövas som bäst? Skulle de fortfarande ligga kvar på Verrazanobron? Ibland är det svårt att förstå en del beslut!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. det är inte lätt att göra rätt är nog ett krasst konstaterande

  2. Så klart är det fint att du vill hjälpa till men den hjälp du hade att erbjuda var väl helt enkelt inte den de behövde (eller hade förmåga att ta distribuera) just nu. ”No more donations” säger det tydligt, de har redan fått in så mycket som de kan hantera i klädväg. Ärligt talat är min tanke när jag läser dina inlägg från de senaste 10 dagarna att den där killen har det himla bra som inte har värre saker att klaga på ;)

  3. Träningsglädje: Sant!

    Karin: Att de inte kunde hantera kläderna som kom in är naturligtvis synd och hantera en stor mängd kläder hade de ju fått göra om maran blivit av. Och visst är det en konstig situation när folk har blivit av med sina hem och vi är besvikna över att ett lopp blivit inställt. Samtidigt är det väl tyvärr så världen ser ut, i delar av världen lever folk på existensminimum medan en del lägger mer och mer pengar på sånt de faktiskt inte behöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *