Marathondagen

Så blev det då dagen vi gärna hade gått upp svintidigt men istället fick sova lite extra. Vi var ett hyfsat stort gäng som hade bestämt träff på ett svenskhotell för att springa lite olika distanser, allt från halv- till helmara tror jag. Målet var att springa utmed Manhattan ner till Battery Park och sen vända upp på andra sidan. Avslutningsvis skulle vi ansluta till alla de som sprang i Central Park och känna in den stämningen.

Löp- och fartmässigt var ju detta inga konstigheter, vi sprang i flexibel 5-fart. Jag sprang i mina adizero feather 2 som jag gillade redan från början, men också börjar gilla ännu mer. De känns som en lätt skön distanssko som bara finns där, men jag tycker inte den är perfekt för race, även om den är lättare än adizero adios. Vi startade klockan 09.00 och det var perfekt marathonväder. På gränsen till småkyligt från början men ganska snabbt blev det riktigt skönt och solen visade sig från sin bästa sida. Många sprang naturligtvis och tänkte på hur perfekt det hade varit med marathon den dagen och visst var det så. På vissa ställen såg man lite av stormens verk, men det var mest i form av skräp och trä som flutit iland och nedfallna träd. Vi hade en fin runda och det var mycket prat om allt möjligt men mycket rörde naturligtvis maran. Bland annat var Erik och Daniel med på rundan, två nya kontakter så det var kul.

När vi kom in i Central Park var det väldigt mycket folk som sprang. Och även en del som hejade. Många visste ju att det skulle springas i Central Park så även många åskådare hade tagit sig dit. Jag kan tänka mig att många New York bor har som tradition att titta och heja på löparna i maran så då ville de göra det nu med. Underbar uppslutning och jag tänkte ibland att så här bra är inte publiken hemma när det faktiskt är ett lopp. Jag hörde bland annat en dam skrika:

”This is the best unofficial marathon ever!”

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Härligt gäng ni verkar vara :D kul att det var folk som hejade trots att det inte var självaste maratonet. Hur många var ni? det ser ut att vara en hel del som sprang :D

 2. Ser fantastiskt HÄRLIGT ut i alla fall! Vilket väder ni såg ut att ha!! Jag undrar hur detta kommer påverka NY marathon framöver. Måste väl bli ännu mer fullt de kommande åren? Om det ens är möjligt.

 3. Hej! Var du med på middagen på lördagskväll, då vi blev ett stort gäng som ville komma in i en italiensk (?) restaurang och fick sitta på 3 olika bord? Om ja, vad kul för jag var med också! Typiskt att jag inte pratade med alla, bara med dem som satt bredvid mig :(
  Om inte, då är det ingen fara!
  Var med i alla fall och sprang med gänget du fotade, står bredvid Erik ”Tricky” på bilden när vi stannade för gruppfoton vid milen eller nåt. Därefter sprang vi Manhattan runt och avlutade vid CP. Häftigt!

  Kul att vara med! Vi hörs/ses kanske nån gång i ett annat lopp!
  //Kari :)

 4. Monica: Haha, inte så svårt egentligen. Jag springer lite före och stannar och ta kort. Det blir lite intervalliknande men går passet inte så fort är det inga problem.

  Sandra: Ja, det var verkligen många som tog chansen att springa på marathondagen. Alla hejade på varandra och det märktes hur många olika nationaliteter sprang runt i stan.

  Ingmarie: Du skulle ju varit med! :)

  Elina: Ja, det var en härlig dag i all besvikelse… Och visst, vad som kommer hända med årets alla startplatser och New York Marathon med åren är en bra fråga.

  Karibou: Jo, det var nog samma restaurang. Italienskt ställe med långbord? Och visst, man pratade verkligen bara med dem som satt runtomkring. Jag var också med runt södra Manhattan och en bit in i Central Park. Vi fick ihop 33 km den dagen. Känner igen ditt namn från jogg också, där skriver jag ibland och då heter jag Kenth Svensson. :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *