Det har varit lite svårt med fokuseringen idag måste jag erkänna. Jag tittar lite på TV, jag kollar lite på nätet och jag ser lite vad folk skriver på facebook. Mycket av det jag är nyfiken på har med New York och stormen att göra. Hur ser det ut med flygen? Hur ser vattenläget ut i New York och vad säger alla blivande NYCM-löpare på bloggar och facebook?

Det är lite kul att ”ta ett steg tillbaka” och fundera lite på hur olika löpare ser på situationen. Många har en positiv inställning som i stort går ut på att det löser sig säkert med både flyg och marathon och ser fram emot både resan, staden och loppet. Om New York som stad inte kan visa upp sitt ”vanliga jag” ser man inte nödvändigtvis det som något negativt utan ser det snarare som chansen att få se något ovanligt. Man tror också att New York borna kommer göra allt för att allt ska bli så bra som möjligt trots det inträffade. Och det bästa vi löpare kan göra måste väl vara att åka dit och bidra till den folkfest de bjuder på och inte stanna hemma i Sverige? Jag själv har lite svårt att förstå varför man hellre stannar hemma än att åka till den roliga staden New York och det häftiga New York City Marathon, bara för att allt i New York kanske inte är ”som vanligt”.

Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir mitt i Central Park i New York

Share Button