Slutsålt – Berlin Marathon 2013

Jaha, det gick snabbt! Berlin Marathon 2013 är redan slutsålt. De runt 40000 platser som förra året tog runt 6 veckor att fylla tog nu runt 3,5 timme. Det är en viss löparhysteri nu måste jag säga. Att organisationen i år ropade ut i högtalarna att man borde anmäla sig till nästa år senast i december var ju tydligen helt fel, men inte direkt någon tröst heller.

Diskussionerna kring hysterin att loppen blir så snabbt fyllda lär fortsätta, men det är väl inte så mycket man kan göra åt det. Loppen har ett visst antal platser och när det är fullt är det fullt. Hoppas bara att de får ett väldigt högt procentuellt deltagande så att väldigt stor andel utnyttjar sin plats, så att det inte blir som på t ex Göteborgsvarvet, som år efter år har alltför stort bortfall av löpare som inte kommer till start.

Något glädjande i detta är att fler kanske testar några mindre lopp istället och det kan ju bli bra det med. Undra vad jag ska göra sista helgen i september nästa år?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Jag sprang Berlin marathon 2007, då anmälde jag mig i maj, det känns som löpningen är lite mer hypad nu…

 2. Filip: Ja, lite mer… Kan undra hur många platser de skulle behöva ha för att man skulle kunna anmäla sig i maj 2013 och ändå få en plats. :)

 3. Tyvärr tror jag att denna sk. hysterin beror oxå på alla löpar eventsföretag (typ Springtime) som köper upp stora partier startplatser och att vi som inte är arrangerad där igenom får köpa dyrt.
  Jag kommer sikta Köpenhamn maraton istället.

  Förresten, jag gillar din blogg.
  /Magnus

 4. Såntsett er Honolulu maraton unik. Sats på den i desember. Ingen deltager grense ingen krav til tidligere tid de stenger aldri, du kan ta så lang tid du vil. Keg løper i år. Ble også for sent til Berlin neste år. Det er noen fine maraton i Polen ( billig reise, overnatting og påmeldingsavgift) selv anbefaler jeg Poznan ( en uke etter Berlin)

 5. Sista helgen i september nästa år… Är det inte Lidingöloppet då? I så fall ska du stå på sidan och heja fram din adept! ;-)

 6. Magnus: Ja, det är väl som vanligt när det låter som att något är ”fullt”. Det finns en massa platser kvar och en del lottas och tävlas ut lite hit och dit. Lite irriterande. Kul att du gillar bloggen!!

  Ania: Låter som om Honolulu har fattat grejen. Mina föräldrar sprang den en gång, fantastisk resa. Du kommer få det kanonfint!

  Karin: Så sant så sant! Det blir lika kul som loppet!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *