Jaha, det gick snabbt! Berlin Marathon 2013 är redan slutsålt. De runt 40000 platser som förra året tog runt 6 veckor att fylla tog nu runt 3,5 timme. Det är en viss löparhysteri nu måste jag säga. Att organisationen i år ropade ut i högtalarna att man borde anmäla sig till nästa år senast i december var ju tydligen helt fel, men inte direkt någon tröst heller.

Diskussionerna kring hysterin att loppen blir så snabbt fyllda lär fortsätta, men det är väl inte så mycket man kan göra åt det. Loppen har ett visst antal platser och när det är fullt är det fullt. Hoppas bara att de får ett väldigt högt procentuellt deltagande så att väldigt stor andel utnyttjar sin plats, så att det inte blir som på t ex Göteborgsvarvet, som år efter år har alltför stort bortfall av löpare som inte kommer till start.

Något glädjande i detta är att fler kanske testar några mindre lopp istället och det kan ju bli bra det med. Undra vad jag ska göra sista helgen i september nästa år?

Share Button