Ibland går det inte som man vill och det verkar som många sådana detaljer gäller just Amsterdams halvmara. För vad händer när jag tidigare hade skrivit hela min loppberättelse och höll på att lägga in bild och bildtext? Jo, antagligen gör jag något dumt för all text försvinner. Och wordpress är ju så jäkla snabb på att spara så den senaste sparade versionen blev snabbt den utan text. Men eftersom loppet blev en stor miss, varför skulle inte blogginlägget också bli det?

Så nu blir det en väldigt väldigt kort version och det kanske är lika bra det, för jag är raka motsatsen till efter Berlin Marathon när jag var riktigt nöjd. Anledningen att springa halvmaran i Amsterdam var för att göra sub 1.23 för att kvala in till New York Marathon 2013. Olika anledningar, gjorde att jag kanske inte var helt toppladdad för just detta när jag lämnade startlinjen. Att jag lämnade startlinjen mycket senare än vad jag skulle och fick hur mycket folk som helst att springa förbi var en av flera orsaker. Jag fick köra med ”keep to the right please” i 5-6 km innan det blev lite mindre trångt och jag kom fram utan att ”prata” med folk. Jag höll farten i början och passerade milen på runt 39 minuter, ungefär som tänkt. Men sen blev jag trött, lite för tidigt och säkert lite beroende all trängsel i början av loppet. Jag kunde inte längre hålla under 4 min/km och sista 4-5 kilometrarna var jag ännu tröttare. Hela loppet kändes som en jättelångt 5 km lopp där man måste gå för fullt hela tiden för att få en vettig tid. Men det räckte inte, jag gick i mål på 1.23.51 enligt resultatlistan och missade alltså mitt mål med knappt en minut.

En okej tid kan tyckas och javisst, men det hjälper inte när målet är sub 1.23. Nu deppas det lite och jag funderar var jag kan få en ny chans.

Jag väljer att avrunda denna andra version av Amsterdams halvmara redan här och som sagt, det kanske är lika bra det eftersom det inte är någon direkt upplyftande läsning. Nu försöker jag kurera kroppen och lyfter blicker österut, för om 10 dagar går flyget till New York.

Visste ni att Amsterdam var värd för de Olympiska Spelen 1928

Share Button