I tisdags kväll sprang vi intervaller igen med IF Linnéa. Jag har varit med på de träningarna lite mer senaste tiden och det beror mest på att jag i förväg tittar vad det är som ska springas på träningarna. Jag väljer de pass där jag tycker träningarna passar mitt tänk och upplägg. I tisdags var det 3 * (6 min + 4 min + 2 min), hela tiden med 1 minuts vila och jag kan tänka mig att vi låg runt tröskelfart. Det var en kuperad slinga, ganska mörkt och en massa löv hit och dit så man var lite försiktig i de värsta partierna. Det kändes ganska bra, farten kunde fått vara lite högre, men som sagt, det var kuperat och det spelar säkert in en del.

Man märker att det blir mörkare och mörkare ute och det även tidigare på kvällarna. Jag känner att det blir lite svårare att ta sig ut på just kvalitetspass, speciellt om man planerar att springa dem ensam. Men efter New York Marathon om 2,5 vecka är det dags för lite vila och sen en uppbyggnadsperiod där intervaller inte kommer köras lika frekvent som under tävlingssäsong.

Share Button