Hässelbyloppet igår måste väl klassas som ett typiskt svenskt höstlopp. Man vet aldrig hur vädret kommer bli och att det kommer lite regn får man nästan räkna med. Men vad ska man då ha på sig?

Jag vet att frågan kan anses ”konstig” eftersom det är olika från person till person. Det kan säkert bero på en massa olika detaljer som gör att vi tycker att vi behöver olika mycket kläder på oss i olika väderförhållanden, men kan vi lära oss från varandra på något sätt? Jag till exempel gillar inte att frysa och jag gör det ganska lätt. Därför är det vanligt att jag tar på mig kläder som innebär att jag efter 10-15 minuter inser att så här mycket hade jag inte behövt ha på mig. Men nästa gång blir det lätt samma sak. Varför lär jag mig inte vad som är lagom i olika förhållanden? Och på något sätt tror jag att jag väldigt ofta väljer ”det varma alternativet” om jag väljer mellan två alternativ.

Och det är ju inte så att jag helt springer i långa tights och långärmat på något sätt. Nä, helst springer jag i t-shirt och shorts, men det känns som att det är ganska sällan jag ”vågar” tro att det räcker.

Någon som känner igen sig?

Jag hoppas jag kan springa i t-shirt i New York, men det känns lite tveksamt

Share Button