Det är lätt att fundera på kläder, skor, träning och annat inför ett viktigt lopp, men jag har märkt att det finns andra detaljer som kan få paniken att komma lite mer än nödvändigt. Idag käkade jag lunch med Petra och när jag kom hem hade jag tydligen ingen dörrnyckel med mig och dörren är sådan att man bara slår igen den när man går så är den låst. Jag var helt enkelt utelåst från lägenheten och det vara bara några timmar kvar till flyget till Berlin skulle gå. Naturligtvis var jag långt ifrån klar att åka, jag hade till exempel inte börjat packa.

Men allt löser sig, det tar bara olika lång tid eller kostar olika mycket. I mitt fall gick det ganska snabbt att lösa med hjälp av lite tur att jag hittade en ledig låssmed i närheten, men det kostade så det smakade. Men vi kan i alla fall lära oss att lite vad som helst kan hända men det löser sig ändå. Grubbla inte över allt du kunde gjort annorlunda, det lönar sig inte för du kan ändå inte ändra på det. Fokusera istället på att blicka framåt på det du ska göra och försöka göra det så bra du bara kan.

Share Button