Idag är det onsdag och alltså bara några få dagar kvar till Lidingöloppet och Berlin Marathon, som precis som vanligt går samma helg. Ganska många eller snarare väldigt många i min bekantskapskrets inom löpningen ska springa något av dessa lopp och förberedelser inför helgen, nervositet och annat börjar ta viss fart. Helt naturligt och kanske till och med bra, så länge det inte går för långt och blir för mycket.

För det första så måste vi vara väl medvetna om att träningen inför dessa lopp redan är gjord. De sista dagarna kan vi inte träna ifatt något missat pass. De sista dagarna kan vi knappt bli bättre, men vi kan däremot bli väldigt mycket sämre om vi råkar illa ut. Nu gäller det att vila så mycket det bara går så att vi har pigga ben och känner att vi har en bra rörlighet i kroppen efter uppvärmningen inför loppet.

När det gäller nervositet så är det inget fel med det. Men som sagt, det gäller att hålla den på en lagom nivå. Stressa inte upp dig för detaljer du inte kan påverka. Ta med dig allt möjligt positivt du kan komma på från den senaste tidens träningar och tävlingar. Och finns det något som inte gått så bra som du tänkt, tänk inte på just de detaljerna, det kommer inte ge dig något positivt. Nu är det du som ska göra det. Med dina positiva tankar och den mängd träning/tävling du har genomfört är du redo att ta dig an utmaningen. Tänk på dig själv och lägg inte någon energi på andra som du ändå inte kan påverka. Tänk inte på motståndare och placeringar, för de andra gör sina lopp och deras prestationer kan inte du påverka. Gör ditt lopp så bra du kan utifrån den plan du har satt upp för dig själv.

Vila kan du inte få för mycket av de sista dagarna!

Share Button