Jag har nu sprungit några pass i adidas adizero feather 2 och ska nu berätta vad jag tycker. Som namnet antyder är det nummer 2 bland featherskorna och första säsongen just feather 2 är ute på marknaden. Förra året hade jag feather och tyckte den var väldigt skön på foten, men trots att Mutai vann New York City Marathon i skon så tyckte jag inte riktigt den var tillräcklig för mig, jag sprang hellre i en andra modeller. Nätet på ovansidan skon var också lite för skört och gick lite för lätt sönder.

Nu i feather 2 tycker jag mig känna en något annorlunda sko, i positiv bemärkning. Jag tycker att skon är lika skön som tidigare, men jag tycker den har blivit lite mer ombonande och passar på foten runt om lite bättre än vad förra versionen gjorde. Skon är också lite omgjord på ovansidan och jag hoppas detta kommer göra att den håller bättre. I förra versionen gick jag ganska snabbt över till att använda skon som en fritidssko, men den här versionen känns lite bättre och som det känns än så länge kommer jag fortsätta använda feather 2 som löparsko och inget annat. Jag sprang till exempel halvmaran i lördags i nya feather 2 och tyckte att den fungerade bra.

Utdrag från pressmeddelande om feather 2 från adidas: adidas adizero feather 2 är både utrustad med ett nytt hyperlätt material i överdelen, Sprintweb och en Sprintframeunderdel som garanterar optimal drivkraft i framfoten. Sprintframeteknologin minskar skons totalvikt samtidigt som den behåller viktiga funktioner såsom förflyttning och bekvämlighet. Integrerat i sulan finns dessutom Torsion System för optimalt rörelsestöd i främre- och mittendelen av foten. adizero feather 2 väger 190 gram (US M 42 2/3) och 160 gram (US W 38 2/3).

Share Button