Efter inställt cykelpass i måndags och träningsfri dag igår pga andra kvällsaktiviteter såg jag fram emot en del träning idag. Jag började med att skynda mig hem från jobbet för att hinna i tid till en grupplöpträning som Nike anordnar på onsdagar. Jessica undrade om jag kunde komma och hjälpa till att hålla ihop en av grupperna och peppa deltagarna under träningens gång. Visst, det kunde jag ju göra, att klä mig i rollen där jag på olika sätt pushar andra löpare i deras framfart mot deras mål är något jag tycker är kul och gör allt mer av. Så tillsammans med Jaime och Mattias tog vi gruppen som ville köra intervaller i Humlegårdsparken. Att det kunde funka så bra att springa intervaller där visste jag inte och eftersom vi var så många kändes det inte ens konstigt. Vi körde totalt 10 intervaller mellan 30 och 120 sekunder. Det märks att det är stor skillnad i ansträngningsgrad mellan 1 och 2 minuter. Och jag tycker faktiskt att skillnaden mellan 2 och 3 minuter är ännu större. Det var ett uppskattat pass och det är ett pass alla verkligen kan vara med på.

På vägen hem kände jag lite att jag inte riktigt hade tränat för egen del. Och det var ju absolut inget konstigt med det, är man med för att hjälpa till så är det det som gäller och inte den egna träningen. Men eftersom klockan inte var så mycket tänkte jag att jag sticker ut och springer en sväng när jag kommer hem. Men, innan jag var hemma började jag också bli ganska kall och jag ville värma mig lite innan jag stack ut. Kanske låter konstigt för jag borde ju fått upp värmen ganska bra när jag började springa. Men, så här i efterhand kanske det var bra att jag inte stack ut direkt för nu, utan att ha sprungit mer, sitter jag här och känner mig lite sisådär i hals och huvud och allmänt öm i kroppen. Och med tanke på hur förkylningsläget ser ut på jobbet och kollegor som gick hem under dagen idag kanske det inte är så konstigt. Men, jag har absolut inte tid att inte vara tillräckligt frisk för att kunna träna. Dels har jag ett läger i Halmstad i helgen och höstens olika lopp smyger sig allt närmre. Nu klär jag mig varmt, dricker lite varmt te och håller en tumme.

Share Button