Tiden mot höstens längre lopp tickar på och vips så står man där på startlinjen igen. Och är det någon typ av pass man tänker på att man skulle haft mer av så är det just långa långpass. Tankarna kring långpass kan gå isär lite, men för min del så tror jag på några längre långpass och jag tror också det är något jag behöver inför en mara, både kroppsligt och mentalt.

Idag hade jag återigen turen att få med en klubbkompis på mitt planerade långa långpass och vi skötte oss väldigt bra måste jag säga. Vi pratade om att det inte behöver gå så fort, att det är tiden som vi är ute som är viktig och så vidare. Alla långpass behöver inte vara lika långa eller gå lika fort, men några får gärna vara över 30 km och det fick vi absolut idag. Med tanke på gårdagens flopp på intervallerna så är jag nöjdare idag efter långpasset. Och inför marathon tror jag snarare långpassen är viktigare än intervallerna. Hur som helst så väljer jag att tro det, så att jag kan få positiva tankar med mig in i en ny träningsvecka.

Vi var delvis ute på helt nya områden och delvis där jag i olika gäng råkat komma förbi tidigare. Vi sprang mest på asfalt, men också lite på skogsvägar. Vi hade en hel del backar och även om det inte är vad jag gillar, så är det vad jag behöver, så helt kanon. Nu så här på kvällen så känns det i benen vad som hänt under dagen. Trötta ben på ett skönt sätt. Det är lätt att känna en stor skillnad mot långpassen som landar runt 20 km, som benen känner sig mer hemma med, men marathon är ju som bekant 42 km så det gäller att vänja benen vid lite längre påfrestning. I tid var vi ute i runda slängar vad det tar att springa ett okej marathon och det känns bra. Men, bara för att detta långpasset var så långt är inte det detsamma som att jag tycker att alla långpass behöver vara så här långa.

Långt långpass med underbara adidas marathon 10 på fötterna!

Share Button