Idag är det 25 dagar kvar tills anmälan till Boston Marathon 2013 öppnar. Jag sprang loppet 2011 och 2012 och även om jag inte är nöjd med mina resultat så är jag mer än nöjd med upplevelsen vad gäller loppet, organisationen, publiken, Boston och resan i allmänhet. Och naturligtvis siktar jag på att springa nästa år också och har du möjlighet tycker jag att du också ska ta chansen.

Okej, man måste kvala in men kvaltiderna är inte lika tuffa som de är på väg att bli i New York City Marathon. Anmälningsförfarandet är dock lite elitinspirerat kan man säga. Den 10 september får de som har sprungit snabbast i förhållande till sin åldersgrupps kvaltid anmäla sig. Två dagar senare, den 12 september, får de som klarat sin kvaltid med något mindre marginal anmäla sig. Och så håller det på till alla som klarat kvaltiden får anmäla sig. Jag tror att det i år krävdes att man klarade sin kvaltid med 2-3 minuter för att få en plats i loppet. Skillnaden mot en del andra kvallopp är att det är tider från just marathondistansen som gäller. Läs gärna mer om anmälningsförfarandet och kvaltiderna här.

Boston Marathon avgörs alltid på en måndag, alltid på Patriots Day som 2013 är den 15 april. Jag tycker det är bra att åka från Sverige på fredagen eller lördagen, då har man någon dag i Boston innan loppet på måndagen. Efter loppet väljer nog en del att stanna kvar i Boston men vi har någon dag senare åkt vidare någonstans på semester resten av veckan. Perfekt att få lite semester och sol en vecka i april innan det förhoppningsvis kommer lite värme till Sverige.

Nästa år avgörs Boston Marathon för 117:e gången och det märks tydligt hur stolta amerikanarna är för sitt Boston Marathon. Ta chansen att vara en av dem som är med om upplevelsen att springa världens äldsta årliga marathon (tror jag det är). Är det någon som undrar något om loppet så fråga eller maila gärna, jag ska försöka svara på bästa sätt.

Välkommen till målgången i Boston Marathon

Share Button