Jag ska inte springa midnattsloppet i Stockholm på lördag. Men idag stack vi ut på en kvälljogg vid liknande tid på kvällen som jag tror starten är på lördag. Och jag måste tyvärr säga att det har vänt, vi går mot mörkare tider. Det var inte kallt när vi gav oss iväg, men rätt så mörkt. Men, men, det finns väl något positivt med hösten också. Bland annat några kul lopp varav en del innefattar resor också och det konceptet gillar jag.

Det är något speciellt med att komma ut och springa sent på kvällen. Dels ser man inte så många andra som är ute och springer men de man ser känner man på något sätt en mer samhörighet med än de man ser springer mitt på ljusa dagen. Och det är lätt att hitta en behaglig lunk på kvällen när det börjar mörkna, som om det på dagtid känns så mycket viktigare att vilja springa fort. På kvällen har kroppen kanske redan börjat somna lite smått. Jag kommer ihåg mitt enda ultralopp som gått på natten, ett 12-timmarslopp i Trollhättan för några år sedan, där vi sprang från 22.00 till 10.00 dagen efter. Knäppa tider kan tyckas, men det var ändå ganska behagligt, mycket för att ingen direkt hets infann sig. Springa på kvällen/natten är inte så dumt, men svårt att komma ut.

Share Button