Igår var det något som arrangören FK Studenterna kallar Långlöparnas kväll på Stockholm stadion. Man kunde välja mellan 2000 meter och 10000 meter. Löparna på 10000 meter hade delats in i 3 olika heat på ett sätt jag inte förstår. I normala fall borde långsammaste löparen i t ex B-heatet vara snabbare än segraren i C-heatet, men så var det inte på långa vägar. Det diffade på många löpare och med flera minuter, trots att man vid anmälan skulle informera om sitt bästa resultat på distansen från senaste 2 åren, om man hade något. När jag ändå håller på så undrar jag varför man inte har vätskekontroll på ett lopp över 10 kilometer? Inte ens efter målgång fanns det dricka utan det förutsattes nog att man skulle ha med det själv eller dricka på toaletten. Jag undrar hur reaktionen hade varit om till exempel Midnattsloppet och Tjejmilen, som båda också är 10 kilometer, inte hade haft någon vätskekontroll.

Visst var det kul att se de snabbaste löparna men jag tror ändå det var roligast att se och heja fram löparna i C-heatet där många hade 40 minuter som sitt stora mål. Många sprang jämnt på en fart som pekade på precis under 40 minuter och de höll ihop det väldigt bra och vi fick se många personliga rekord under 40 minuter på milen. Det blir också så tydligt att det inte behöver vara de snabbaste löparna som är gladast, alla kämpar för sina mål och blir superglada när de lyckas med sin målsättning. Det märktes också vilken nervositet som fanns innan start och vilken glädje och lättnad som infann sig efter målgång med ett nytt personligt rekord från loppet.

Tyvärr är denna kväll bara till för hyfsat snabba löpare eftersom arrangören sätter en gräns på 45 minuter och stänger målet när 45 minuter har gått. Lite synd eftersom det säkert är många som kanske vill vara med och springa mot sina måltider på kanske sub 45, sub 50 eller sub 60 minuter.

Efter loppen försvann allt folk fortare än kvickt, förutom folk från IF Linnéa som firade framgångarna med skumpa och tårta på läktaren. För självklart ska framgångar firas!

Share Button