Efter en helg full av jobb fanns det tid för träning igår igen. Vi drog lite söderut och hamnade i Mellbystrand och körde en frukost, lite träning och vidare för fika. Vi pratade lite om vad snabbdistans och tröskelfart innebär och vilka farter det innebär att man ska springa i beroende på hur långt man ska springa. Många parametrar att ta hänsyn till.

Efter en gemensam uppvärmingsrunda på 2,5 kilometer drog jag iväg på mina långintervaller. Jag planerade 2*4 kilometer med lite vila emellan. Det skulle gå ganska fort, men inte fullt ös. Nu drog jag iväg i en fart som råkade vara en bit under 4-fart och det var lika bra att fortsätta. Det rullade på ganska okej, men jag blev ganska trött. Efter den rundan vilade vi några minuter och sen körde jag ingen. Med en snabbare öppningsfart men tröttnade tidigare så slutade andra rundan på nästan exakt samma tid so första rundan.

Lugna pass i all ära, men man får inte vara rädd för att springa fort ibland!

Share Button