Idag har jag suttit stilla på tåg, på möte och i bil. Jag har inte varit i närheten av att träna på något sätt och jag har inte ens tänkt träning. Varför skriver jag då ett blogginlägg kan man ju med all rätt undra. Det jag vill göra är att belysa vilan, den riktiga vilan.

Det är inte ovanligt att man ser de som berättar om aktiv vila i någon form. De vilar, men powerwalkar lite ändå. Eller cyklar lite lugnare än vanligt. Eller går på ett yogapass. Varför måste man träna på dagen man kallar vila? Är det så hemskt att helt låta bli att träna? Har man inget annat att göra eller är man rädd att tappa formen tokfort om man inte tränar? Jag tycker absolut att man kan vila helt från träningen utan att det gör något. Jag tänker också lite på de elitidrottare som kanske tränar 10-12 pass i veckan, men även om de ofta tränar dubbla pass så är det många som vilar helt från träning en dag i veckan.

Våga unna dig dagar helt utan träning, det gör absolut ingenting!

När jag vilar, då vilar jag på riktigt!

Share Button