Idag blev det inte heller några 400-ingar som jag planerat för några dagar. Men det blev 500-ingar. Det passade helt enkelt bättre så när jag och Sara körde intervaller samtidigt. För att minska risken för att hitta en överfylld tartanbana åkte vi upp till min gamla klubbs idrottsplats. Mer om min gamla idrotts plats kommer kanske senare i ett eget inlägg.

Mitt höga mål med 80-82 sekunder på 400-ingarna gjorde jag om till 102-105 sekunder på 500-ingarna. Eller om man vill, 3.25-3.30 min/km. Upplägget blev riktigt bra, 4*3*500 meter med en dryg minuts vila och 3 minuters vila mellan varje block. Första intervallen gick på långsamma 109 sekunder men samtidigt kände jag att det kanske inte gick så fort så jag var heller inte så orolig. Och mycket riktigt kom jag ner på 102 och 104 de kommande två intervallerna i första blocket. Blockvila är alltid skönt och det blir en bra omstart där jag känner mig ganska återhämtad.

Sen rullade det på helt enkelt. Visst, lite jobbigare blev det sista biten i varje intervall och i sista intervallen i varje block men jag höll mig inom tänkta tider. 9 av 12 intervaller gick mellan 102 och 104 sekunder, som betyder 3.24-3.28 min/km och det är jag nöjd med. Jag har egentligen aldrig varit någon snabbis på denna typ av medellånga intervaller så jag är nöjd. Jag hoppas att denna typ av pass kan göra att det känns lite enklare att springa i t ex 4 min/km.

Trött, men ganska nöjd, efter 6 kilometer i intervallfart!

Klart man måste fylla på med god energi efter träningen!

Share Button