Går du ibland och funderar på att ”tänk om…” i någon form? Det kan ju vara precis vad som helst i livet:

Tänk om jag skulle resa jorden runt!” eller ”Tänk om jag skulle byta jobb, kanske starta ett företag!

Jag påminner mig själv om att folk som genomfört sina ”tänk om…” ofta har blivit väldigt nöjda och glada att de vågade ta beslutet, att de vågade satsa.

Om jag gör om denna typ av tankar till träning-, hälsa- och måbravärlden, så skulle det kunna vara:

Tänk om jag kunde springa 5 km utan att gå”, ”Tänk om jag kunde slå ett personligt rekord under hösten”, ”Tänk om jag vågade anmäla mig till det där loppet” eller ”Tänk om jag kunde gå ner några kilo”.

Jag går själv i denna typ av tankar ibland, eller ganska ofta kan jag erkänna. Varför är det då så svårt att våga ta steget, att våga satsa? Jag vill tro att vi alla kan se tillbaka på att vi redan tagit denna typ av steg tidigare i livet. Jag själv har till exempel sagt upp mig från ett vanligt bra jobb för att åka till Åre och vara säsongare. Jag anmälde mig också till mitt första ultralopp, ett 12 timmarslopp, 2-3 dagar innan loppet gick av stapeln och det gick bra. Fundera på vilka steg av denna typ du själv har tagit i livet och jag är ganska säker på att du är nöjd med de flesta av dem.

Men visst, besluten kan vara tuffa att ta, men ska någon typ av förändring ske krävs ibland beslut som kanske inte är så bekväma. Resan mot målet kanske inte heller är så enkel alltid, men ju närmre målet man kommer desto bättre känns det. Och väl framme vid målet är man ofta nöjd, glad och kanske till och med stolt över vad man lyckats med.

Så om du har tänkt på något du skulle vilja göra, kanske ska du sätta upp en plan för hur du ska ta dig till målet. Kanske ska du göra det NU och inte sen. För egen del har jag några inplanerade lopp under hösten och som jag har vissa mål med. Det är inga lätta mål, men jag vet att jag har möjlighet att nå dem. Men det krävs att jag satsar och håller mig skadefri. Jag måste våga satsa för att nå målet.

Gör som jag, VÅGA SATSA!!

Våga kasta dig utför! Våga satsa mot ditt mål! Våga satsa!!

Share Button