Våga satsa!

Går du ibland och funderar på att ”tänk om…” i någon form? Det kan ju vara precis vad som helst i livet:

Tänk om jag skulle resa jorden runt!” eller ”Tänk om jag skulle byta jobb, kanske starta ett företag!

Jag påminner mig själv om att folk som genomfört sina ”tänk om…” ofta har blivit väldigt nöjda och glada att de vågade ta beslutet, att de vågade satsa.

Om jag gör om denna typ av tankar till träning-, hälsa- och måbravärlden, så skulle det kunna vara:

Tänk om jag kunde springa 5 km utan att gå”, ”Tänk om jag kunde slå ett personligt rekord under hösten”, ”Tänk om jag vågade anmäla mig till det där loppet” eller ”Tänk om jag kunde gå ner några kilo”.

Jag går själv i denna typ av tankar ibland, eller ganska ofta kan jag erkänna. Varför är det då så svårt att våga ta steget, att våga satsa? Jag vill tro att vi alla kan se tillbaka på att vi redan tagit denna typ av steg tidigare i livet. Jag själv har till exempel sagt upp mig från ett vanligt bra jobb för att åka till Åre och vara säsongare. Jag anmälde mig också till mitt första ultralopp, ett 12 timmarslopp, 2-3 dagar innan loppet gick av stapeln och det gick bra. Fundera på vilka steg av denna typ du själv har tagit i livet och jag är ganska säker på att du är nöjd med de flesta av dem.

Men visst, besluten kan vara tuffa att ta, men ska någon typ av förändring ske krävs ibland beslut som kanske inte är så bekväma. Resan mot målet kanske inte heller är så enkel alltid, men ju närmre målet man kommer desto bättre känns det. Och väl framme vid målet är man ofta nöjd, glad och kanske till och med stolt över vad man lyckats med.

Så om du har tänkt på något du skulle vilja göra, kanske ska du sätta upp en plan för hur du ska ta dig till målet. Kanske ska du göra det NU och inte sen. För egen del har jag några inplanerade lopp under hösten och som jag har vissa mål med. Det är inga lätta mål, men jag vet att jag har möjlighet att nå dem. Men det krävs att jag satsar och håller mig skadefri. Jag måste våga satsa för att nå målet.

Gör som jag, VÅGA SATSA!!

Våga kasta dig utför! Våga satsa mot ditt mål! Våga satsa!!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

 1. Jag tror det är många människor som stoppas av rädsla för att misslyckas för vad ska då ”alla andra” säga och tycka?
  Jag tror också den svenska jantelagen spelar stor roll. I t.ex USA är det ju inte alls så. Och misslyckas du så är det liksom ingen stor grej utan du får ändå pepp för att du provade och vågade.
  jag tror även att många inte vågar för då kan ”drömmen” spricka och vad ska de då drömma om?
  Väldigt synd för livet är allt för kort för att styras av rädsla.
  Själv gör jag som du.
  Hoppar och hoppas jag landar på båda fötterna. ;-)

 2. Läste ditt inlägg igår, just som jag gick och laddade för det obekväma samtal jag skulle ha för att säga upp mig. Det som ligger i framtiden känns så inspirerande och spännande, men vägen dit, där det är oundvikligt att någon blir ledsen och besviken, känns inte så rolig utan obekväm och lite skrämmande. För mig är detta ett stort steg, bara att våga ta steget…Inlägget gav mig den kraft jag behövde, och dessutom till ett långt löppass idag!! Jag vågade satsa!!

 3. Ingmarie: Många sanna ord, men om man inte vågar så kommer man heller aldrig att lyckas!

  Johanna: Fantastiskt Johanna, hoppas allt gick bra och att du blir supernöjd med ditt beslut att du vågade satsa för att nå dit du vill! Tack för att du berättade.

 4. Trippelhopp just nu: O-ringen för första gången (gick över förväntan), nytt jobb i övermorgon och nästa vecka Fjällräven Classic. Just O-ringen är ett bra exempel på nåt jag tänkt att man kanske skulle göra nångång, men som jag aldrig vågat. Det har verkat vara ett så stort steg att bli orienterare. Men efter en gradvis inkilning i klubben så vips var jag där och det är nog bland det roligaste jag gjort. Så mäktigt! Nåt säger mig dessutom att Fjällräven blir ännu mäktigare… Tack för underbar inspiration jag får från din och Saras bloggar! Testade bla skogsvägen till Riccardos igår (på cykel) och den upplevelsen värmer hjärtat :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *