Jag har inte skrivit så mycket om kläderna jag använder från Craft SS2012, men ni har nog sett dem en del i tidigare blogginlägg. Nu tänkte jag berätta lite om några favoritplagg från kollektionen våren/sommaren 2012. Jag har valt ut några, för det finns naturligtvis alldeles för många för att räkna upp alla här och de nedan är utan inbördes rangordning.

Elite Run Jacket

Elite Run Jacket, den givna favoriten. Ibland är det svårt att förklara hur ett plagg känns, men den här jackan är som mina adidas marathon 10, den bara sitter där och känns perfekt. Den kanske inte ser så avancerad ut när den hänger i butiken, men när jag tar på den är jag fast. Enkelhet när den är som bäst.

Elite Run Wind Jersey

Elite Run Wind Jersey, detta nya perfekta plagg. Jag visste nästan direkt att den skulle bli en favorit. Den är som ett lager 2 plagg, men sitter lite lösare och har vindskydd framtill, som verkligen märks. Att ärmarna är förlängda ut över händerna är något som jag absolut använder, men det är också enkelt att vika in ärmarna när man inte vill ha ”vantarna” på. Det är ett väldigt skönt ytterplagg som också kan användas som lager 2 under en jacka.

Performance Run Featherlight Jacket

Performance Run Featherlight Jacket, vindjackan för alla. Denna vindjacka fanns även förra året och ska man ha en specifik vindjacka är detta absolut ett bra alternativ. Att den är lätt och kan få plats i jackan så att man kan ta av sig den under löppassets gång är en kul grej, som jag faktiskt använt. Men det som gör den mest positiv för mig är att användningsområdet är större än jag trodde, det är inte bara en vindjacka för svala dagar april till augusti, tillsammans med olika alternativ av lager 1 och ev lager 2 så kan denna vindjacka fungera året runt.

Performance Run Longer Shorts

Performance Run Longer Shorts, varför tar jag med dem? Jo, jag använder tights i olika längder ganska ofta på mina träningspass, men inget går upp mot att få ta på sig ett par shorts. Jag känner mig helt enkelt ledigare och ibland vill jag ha det så. Förr pratade jag och löparpolarn en del om att det var så skönt de första dagarna på våren när man kunde springa i shorts, vilken frihet. Och det är den friheten jag fortfarande känner när jag springer i shorts jämfört med tights.

Performance Run Vest

Performance Run Vest, här i den snygga rosa tjejvarianten. Vi är många som tycker att väst är ett underskattat plagg men det tål att påpekas igen. Jag minns när jag och längdskidåkaren Anders Södergren pratade på Löpardagen i Växjö i maj där vi båda pratade oss varma om just västens förträfflighet. Denna väst är i samma lätta sköna material som Performance Run Featherlight Jacket som jag pratar om ovan. Vilken väst du än väljer, ge västen som plagg en chans och jag hoppas att du inte kommer ångra dig.

Share Button