Fler och fler hittar till löpningen och antalet grupperingar som springer tillsammans blir också fler. Fler och fler vill också kombinera löpningen med någon form av resa, veckoläger i Europa eller helgläger i Sverige. Och många gånger finns det inte tillräckligt med ledare för att hålla ihop grupperna på ett bra sätt.

Som ny inom löpningen är det helt naturligt att ha många frågor och man vill känna att någon bryr sig, oavsett om man är nybörjare eller erfaren löpare. Och självklart har de rätt, alla löpare ska få samma möjlighet till utbyte av att springa i en klubb eller grupp. Och det jag själv sett i olika sammanhang är att en del ledare inte fullt ut sätter löparna främst utan kanske ibland tänker lika mycket på sin egen träning. Där tycker jag många gör fel, är man anlitad som löptränare/löpcoach bör man först och främst vara där för de andra löparnas skull och inte för sin egen träning.

I september kommer jag gå min första löpcoachutbildning. Därefter hoppas jag att jag får möjlighet att hjälpa till i olika sammanhang och ge alla löpare i en grupp den uppmärksamhet och hjälp de förtjänar.

Jag har därför lagt till en flik ”Löpcoach” på bloggen och även uppdaterat fliken ”Om mig”.

Som löpcoach vill jag vara till för alla!

Share Button