Löpcoach

Fler och fler hittar till löpningen och antalet grupperingar som springer tillsammans blir också fler. Fler och fler vill också kombinera löpningen med någon form av resa, veckoläger i Europa eller helgläger i Sverige. Och många gånger finns det inte tillräckligt med ledare för att hålla ihop grupperna på ett bra sätt.

Som ny inom löpningen är det helt naturligt att ha många frågor och man vill känna att någon bryr sig, oavsett om man är nybörjare eller erfaren löpare. Och självklart har de rätt, alla löpare ska få samma möjlighet till utbyte av att springa i en klubb eller grupp. Och det jag själv sett i olika sammanhang är att en del ledare inte fullt ut sätter löparna främst utan kanske ibland tänker lika mycket på sin egen träning. Där tycker jag många gör fel, är man anlitad som löptränare/löpcoach bör man först och främst vara där för de andra löparnas skull och inte för sin egen träning.

I september kommer jag gå min första löpcoachutbildning. Därefter hoppas jag att jag får möjlighet att hjälpa till i olika sammanhang och ge alla löpare i en grupp den uppmärksamhet och hjälp de förtjänar.

Jag har därför lagt till en flik ”Löpcoach” på bloggen och även uppdaterat fliken ”Om mig”.

Som löpcoach vill jag vara till för alla!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

7 kommentarer

  1. Jag tror du kommer bli en bra löpcoach. Bara man förstår vad du säger ;)

  2. Du (och sara) har helt rätt inställning till träning – iaf enligt min filosofi! Jag tror på succe!

  3. Kanske går vi samma utbildning då. Har samma attityd – man tränar för sig själv annars och fokuserar på deltagarna om man ”jobbar”. Jobbar ju med vår löpsatsning på jobbet med allt från 50-150 deltagare och har varit så nöjd med Running Sweden där.

  4. Vad spännande!! Tror du blir grym som Coach!! Bollar ju lite med dig redan nu när jag får möjlighet och jag tycker du kommer med många klokheter!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *