Balansplatta

Jag har köpt en balansplatta från Casall. Jag har egentligen inte sett mig själv med en balansplatta tidigare, men eftersom jag blivit lite öm och trött i hälsenorna/vristerna eller där nere vid fötterna någonstans så tänkte jag att jag kanske måste bli lite starkare.

Jag började använda plattan lite igår, mest på test för kul. Och visst, jag känner redan att man blir lite trött i foten och vristen/hälsenan när jag står på den. Än så länge har jag bara stått på ett ben utan att göra några speciella övningar. Tyvärr fanns det inga förslag på övningar med i förpackningen, så det får jag googla mig fram till och återkommer om det.

Någon som har positiva eller negativa erfarenheter från balansplatta som ni kan dela med er? Kanske förslag på bra övningar?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Efter mina operationer i fötterna ”bodde” jag på en sån där balansplatta i gymet, allt för att stärka upp de små musklerna i fötterna!

  Om du frågar mig är det skittrist, men det hjälper! Och träningsvärk i de små fotmusklerna är en sjukt knasig känsla kan jag meddela!

 2. Jag kom just från Acess Rehab och fick bland annat dessa övningar på balansplatta med mig hem:
  – Stå på ett ben, 30 sek, byt
  – Knäböj, två ben (två balansplattor), 10×2 st
  – Knäböj, ett ben 10 st, byt
  Sedan fick jag även lite hälgång, tågång, utsida-fot-gång, insida-fot-gång och tåhävningar med mig i bagaget! Verkade vara en vrickning så tur att jag inte körde på mer på löparbanan!

 3. – Skriv alfabetet med foten som inte är på plattan. Stora rörelser.
  – Flytta en boll runt plattan
  – Stå på den när du borstar tänderna (en fot i taget)
  – Draken
  – Utfallssteg

 4. Nilla: Äh, jag ska stå framför TV’n, det borde funka! :)

  Annika: Vilken tur jag har att du var på AR! ;) Tack för tipsen!

  Ellinor: Tack tack, verkar ganska jobbigt (och svårt) det där med alfabetet!

  Pilla: Låter klockrent, men jag kör nog framför TV’n. Du kan alltid göra tåhävningar när du borstar tänderna.

 5. Jag står vid mitt skrivbord – har alltså ett höj- och sänkbart sådant. Sedan jag köpte min balansplatta sitter jag inte alls längre. Jättebekvämt! Får aldrig ont i ryggen eller fötterna och benen svullnar inte trots att jag står hela dagarna. Nu har jag börjat stå mer på ett ben och ritar alfabetet med den fot jag inte står på – Tack för tipset!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *