Idag testade jag att springa med ett nytt gäng. Överallt poppar det ju upp gäng i olika former att springa med, utan att man behöver vara medlem i någon specifik klubb. Idag sprang jag med Nike som ordnar löparrundor från Intersport på Drottninggatan i Stockholm på onsdagar klockan 18.00, fritt för alla. Det är häftigt hur denna typ av enkla men arrangerade löparrundor har slagit igenom. Och jag förstår varför, de flesta av oss gillar ju enkelhet och det är enkelt att bara gå dit, utan anmälan, utan att vara medlem.

Jag gillar det här som jag skulle kunna kalla ”social running”, helst enkelt där man springer två eller flera i grupp där gruppen är viktigare än den exakta farten. Tyvärr är just det väldigt svårt att lyckas med eftersom väldigt många vill springa så fort de kan vilket gör att den tänkta gruppen blir några smågrupper eller i värsta fall ett långt snöre. Men, men, till viss del är det ju upp till varje individ att välja själv.

Gruppen jag sprang med planerade att spring 10 km i en fart under 5 min/km. Och så blev det, och även om det var ganska soligt och varmt ute var det inget jag hade ont av. Det kändes enkelt, lätt och bra. Jag hoppas min känsla i kroppen håller i sig tills dess att jag ska börja träna långpass och intervaller.

Share Button