Imorgon är det dags för årets tredje mara och säkert också den mest otippade. Jag är i Karlskrona och ska springa Kustmaran imorgon. Efter missen i Stockholm och ett superhett Boston marathon kände jag att jag ville ha en normal mara innan sommaren går igång på riktigt. Så jag letade upp denna maran och anmälde mig för någon vecka sen.

När folk undrar vad jag satsar på brukar jag svara årsbästa vilket innebär att 3.47 räcker. Men jag vill ju framförallt ha ett normalt lopp och får jag det så kommer det också bli årsbästa, med marginal. Självklart gör det inget om jag hamnar runt 3 timmar och jag ska göra vad jag kan, men viktigast är att jag får ett positivt lopp att ta med mig in i sommarträningen inför höstens lopp.

Jag ser fram emot ett socialt lopp a la ultra eftersom jag tror det kan bli så. Vi kanske blir upp mot 200 pers som är anmälda på hel- eller halvmaran och det borde göra att det inte är trångt men man blir heller inte ensam. Jag hoppas på en skön stämning i okej väder. Men jag kan inte begära att det ska vara så supermånga som har gått man ur huse för det här loppet, men å andra sidan kanske det är tradition för många att titta från deras trädgårdar, fikaställe eller vad det nu kan vara. Hur som helst ser jag fram emot en bra marathondag där jag förhoppningsvis är tillräckligt nöjd med resultatet efteråt.

Share Button