Såhär i sista veckan innan en mara har jag lite av mina egna idéer om vad jag vill träna. Är loppet på lördagen kör jag gärna halvlångt helgen innan och någon form av intervall eller i alla fall kvalitetspass tisdag och torsdag.

Idag ville jag springa intervaller och jag ville veta tid och fart och med tanke på vädret i Stockholm ville jag inte springa utomhus. Jag gick alltså till ett gym och sprang på bandet. Jag gjorde det enkelt för mig och gick till SATS Fridhemsplan. Det fanns TV att titta på och bandet var nog ganska okej, men luft och ventilation kunde vara mycket bättre. Jag fick helt enkelt tänka på att det är bra träning till dess att jag ska tävla inomhus eller i plus 30 grader utomhus.

Planen var något längre intervaller och gärna progressivt så jag kom på nåt som jag tyckte skulle bli bra. Jag körde 5 intervaller i tiderna 10, 8, 6, 4 och 2 minuter. Jag började i 4.10-fart och ökade farten för varje intervall så att det sista gick i 3.45-fart. Det kändes ganska bra. Även om det kan kännas som jobbiga hastigheter till en början så springer man in i passet på ett bra sätt. Så jag hade egentligen inga problem med att öka farten som jag gjorde, det jobbiga var snarare att springa så långa intervaller i början. Och andra sidan så kändes nästa sista intervallen, 4 min i ca 3.50-fart, ganska enkelt.

Jag gillar att köra bra intervaller som jag har en känsla av att de kommer gå bra och jag kommer hem från passet med en bra känsla i kroppen.

Share Button