Idag var det så dags för ett nytt litet projekt som framförallt går ut på att fixa sina nödvändiga långpass. TBM, Team Berlin Marathon, körde sitt första träningspass. Stommen och ursprunget i denna lite halvt ostrukturerade löpargrupp, som är öppen för alla, är från IF Linnea med fokus på att springa gemensamma långpass inför kommande långlopp, främst marathonlopp.

Nu, en vecka efter Stockholm Marathon, var det dags för första passet och jag gissar att gruppen i olika konstellationer, kommer köra varje lördag fram till Berlin Marathon den 30 september. Min uppfattning är att det är väldigt vanligt att olika träningsgrupperingar tränar olika typer av kvalitetspass och då ofta på vardagarna, men det är svårare att hitta gäng att ha följe med på sina långpass. Och inför ett marathon skulle jag nog säga att långpassen är viktigast och störst behov av att köra i grupp.

När jag är i Stockholm på lördagsförmiddagar och inte har annat för mig är långpassen som utgår från Zinkensdamm klockan 10 varje lördag nästan ett givet träningspass. Är det fler som är nyfikna så är det bara att dyka upp, det är inga konstigheter och öppet för alla.

Share Button