TBM igång!

Idag var det så dags för ett nytt litet projekt som framförallt går ut på att fixa sina nödvändiga långpass. TBM, Team Berlin Marathon, körde sitt första träningspass. Stommen och ursprunget i denna lite halvt ostrukturerade löpargrupp, som är öppen för alla, är från IF Linnea med fokus på att springa gemensamma långpass inför kommande långlopp, främst marathonlopp.

Nu, en vecka efter Stockholm Marathon, var det dags för första passet och jag gissar att gruppen i olika konstellationer, kommer köra varje lördag fram till Berlin Marathon den 30 september. Min uppfattning är att det är väldigt vanligt att olika träningsgrupperingar tränar olika typer av kvalitetspass och då ofta på vardagarna, men det är svårare att hitta gäng att ha följe med på sina långpass. Och inför ett marathon skulle jag nog säga att långpassen är viktigast och störst behov av att köra i grupp.

När jag är i Stockholm på lördagsförmiddagar och inte har annat för mig är långpassen som utgår från Zinkensdamm klockan 10 varje lördag nästan ett givet träningspass. Är det fler som är nyfikna så är det bara att dyka upp, det är inga konstigheter och öppet för alla.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. Hej,
    Jag sprang i vår med TSM, 4 tim gruppen inför min första mara och ska även springa Berlin. Finns det en grupp som håller det tempot och måste man vara med i IF Linnea? Funderade på att anmäla mig till halvmaraträningen med TSM men nja, tveksam. //Ulrika

  2. Ulrika: Nej, nej, man behöver absolut inte vara medlem i Linnea, så det är bara att dyka upp. Farten anpassas och ibland delas det upp i olika grupper, så det är inga problem att vara med, alla är välkomna. Socialt långpass på 15-25 km brukar det bli med fika efteråt för de som vill. Om du vill får du maila mig innan du tänkte dyka upp, snabbafotter@gmail.com

  3. Vad roligt! Jag önskar jag bodde i Stockholm och få träningssällskap.
    Det är lite tråkigt att alltid träna ensam :)

  4. TBM-gänget tackar allra ödmjukast för reklamen och ser fram emot ditt nästa nedslag på Zinken, Snabba Fötter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *