Direkt efter Stockholm Marathon var det många tankar som snurrade runt. Allt från det klassiska ”lägga skorna på hyllan” till ”hur ska jag träna för att klara alla typer av väder?” och ”revansch”. Jag har Berlin Marathon i slutet av september, men förutom Jubileumsmaran som jag tänkte ta mer på skoj, så har jag ingen annan mara innan Berlin. Att jag skulle satsa mot Berlin visste jag redan innan. Men nu när jag var i bra form ville jag få en bra tid även i Stockholm, inte minst som ett bra och positivt avstamp inför träningen mot Berlin. Nu fick jag inte det är därför har jag funderat lite på revansch.

Revanschen ska vara att springa en mara ganska så snart, innan sommaren drar igång på riktigt, för då vet jag inte om det går så många maror. Naturligtvis vore det optimalt med ett pers, men jag skulle vara nöjd med en bra tid och en positiv känsla att ta med mig in i träningen inför höstens lopp. Jag får alltså inte ställa för stora krav på mig själv att jag måste sätta pers för att jag ska vara nöjd. Dels tycker jag det är lite för hårt, dels så skulle jag kanske bli väldigt nedslagen om jag misslyckas. Så en bra tid och en positiv känsla är det jag begär.

Jag fick hjälp av Petra att hitta maror i Sverige eller i närheten utomlands och just nu är Kustmaran i Blekinge den 30 juni hetaste alternativet. Ryktet säger att den ska vara lättlöpt och ”fin”. Det är en vändbana, som kanske en del inte gillar, men jag tror inte jag har något emot det. Jag tror inte det kommer bli jättemånga deltagare, vilket är lite synd för ju färre deltagare, desto mindre chans att man slår följe med någon. Men halvmaran startar samtidigt så chansen att man har någon att slå följe med kanske är störst i början när halvmaran och maran springer samma sträcka.

Share Button