Många säger att alla som tog sig i mål i Stockholm Marathon är vinnare med tanke på väderförhållandena. Och visst kan man väl säga så. Jag vet också att det varje år är väldigt många anmälda som ska springa maran för första gången. Dessa förstagångslöpare fick naturligtvis en annorlunda uppgift än det brukar vara att springa en mara. Det var lika långt, men förutsättningarna var inte normala. Det kan vara kallt, regn och stark vind som nu, men det kan också vara väldigt varmt. Många säger att det har svårt att spring när det är varmt, över 20 grader och det stämmer säkert, men det är ännu värre när det är över 30 grader. Det finns alltså olika nivåer på hur dåliga förutsättningar det kan vara och vi är olika och har olika svårt att hantera olika förhållanden, även om till exempel jag har svårt att acceptera det. Så ett stort grattis till alla som tog sig i mål i maran i lördags, speciellt till er som sprang er första mara.

Jag vill också rikta ett stort tack till den publik som tagit sig ut för att heja, vilka hjältar. Det brukar vara ganska bra med folk ute och titta på Stockholm Marathon, men i år var det skillnad. Jag tyckte själv att det inte ens var hälften så mycket folk ute, kanske inte ens en tredjedel. Men de som var ute trotsade samma väder som vi löpare gjorde, även om de kunde ha mer och bättre kläder på sig så stod de också stilla. Om jag inte hade sprungit så hade jag troligtvis varit ute och tittat, men jag ska vara ärlig och säga att jag vet inte hur länge jag hade pallat, troligtvis inte så länge som jag skulle vilja. Så tack publiken som trotsade vädret och tog er ut, ni är hjältar!

Share Button