Jag har tidigare utvärderat adidas adizero adios 2 och adidas adizero boston 3 och nu har turen kommit till adidas adizero feather. Som ni märker gillar jag skor inom adidas adizero familjen, adidas lättviktslinje. Många kanske känner igen modeller som tempo, boston, adios och det känns som de är lite mer uppbyggda jämfört med feather (och hagio som jag också ska utvärdera).

adidas adizero feather fanns även förra året och Geoffrey Mutai vann New York City Marathon på 2:05:06 i adizero feather, banrekord med över 2 minuter. Så utan att jag har gått in så mycket mer på skon så går det alltså att springa fort i den. Skon är lätt, väger enligt adidas 190 gram och de brukar räkna på Men US 9.

Jag tycker personligen inte den är lika mycket ”sko” som till exempel adios, som är lite mer ombonande runt om hela foten. feather är mer sko under foten men väldigt tunn på ovansidan och det är en väldigt tunn och nästan plastig ovansida av lite nätaktig modell. Så visst har man lyckats hålla ner vikten. Jag tycker skon är väldigt skön att ha på sig och Sara gillar den också, kanske mer än mig. För min del känns sulan lite hård på något sätt och någon gång när jag sprungit i den har jag blivit lite öm i hålfoten, som om hålfoten i skon var lite högre än vad som passar min fot. Nu ska jag inte säga att det är så bara för att jag råkade känna lite i foten ungefär vid samma tidsperspektiv som jag sprungit i skorna. Men med tanke på det blir det ju gärna så att man använder sig av de skor man har och som känns bra.

Så för min del har jag börjat använda mina feather mer som en skön och cool streetsko. Och det känns väldigt bra och lyxigt att göra det och jag har inga problem med fötterna när jag går i dem, så jag kanske förivrade mig när jag började använda dem som jag gör, men jag är nöjd med det.

Rent generellt så känns den inte som någon utpräglad intervallsko som man kanske kan tro när den är så lätt. Jag kanske mer skulle säga att den är väldigt allround men eftersom den är så lätt så funkar den väldigt bra även i tävlingssammanhang.

adidas adizero feather (finns i olika färger)

Share Button