Jag har tinat upp, jag har landat i verkligheten, jag har insett att det står 4.18 efter mitt namn i resultatlistan och tyvärr stämmer det.

Jag fick många fina kommentarer på mitt väldigt långa blogginlägg om loppet. När mina inlägg blir så långa är det inte min mening, det bara blir så när jag måste få ut det jag vill få fram. Och uppenbart har en del orkat läsa hela.

I detta inlägg tänkte jag fokusera lite på det positiva jag själv tar fram ifrån loppet. Detta både för mig själv och för att visa att jag faktiskt kan hitta positiva detaljer från detta mindre bra lopp. Men jag kommer också ta upp detaljer som jag själv inte riktigt har landat i ännu.

Det mest positiva jag tar med mig är naturligtvis att det gick så bra i drygt halva loppet. Det gick i en bra fart, precis som jag hade tänkt mig. Och detta trots att jag inte var speciellt trött efter halva loppet. Och med tanke på vädret hade säkert kroppen fått lägga en del energi på att försvara sig mot kylan, energi som jag skulle kunna använt till något bättre. Nu kan man vara kritisk och säga att detta var ju bara halva loppet, man måste faktiskt ta sig hela distansen. Ja, jag håller med att ett marathon är 42 kilometer, men i det här fallet fokuserar jag mer på att jag gör en väldigt bra första halva (och har en bra passertid vid 30 km även om jag redan då börjat tappa fart).

Jag tar också med mig att jag inte fick några sviter efter loppet som kan liknas med ”normala” marathonsviter. Benen och kroppen var ganska okej igår och jag skulle nog kunna jogga en runda. Det hade jag inte kunnat efter en ”vanlig” mara. Även om jag nu inte höll bra fart hela distansen så snittade jag 4.09 min/km de första 30 km och det känns bra att kunna göra det utan att känna några sviter av det dagen efter.

Det negativa jag tänker mest på är hur en del är så mycket bättre än mig på att lyckas i extrema förhållanden, som i kylan i lördags och hettan i Boston i april? Många satte ju faktiskt personliga rekord i lördags. Har man inte sprungit så många maror är det naturligtvis lättare, men har man sprungit ett gäng är det ju en stor bedrift att kunna vara som bäst under de förhållandena som var i lördags. Och jag undrar vad de löparna har som inte jag har? Måste jag ha perfekta förhållanden för att jag ska lyckas? Mitt pannben kanske inte är så bra som jag tror?

Är jag så mycket livsnjutare att jag bara kan prestera i ”lätta” förhållanden?

Share Button