Det är 15 timmar till start i årets Stockholm Marathon. Träningen är gjord. Jag har käkat mer än vanligt de senaste dagarna. Jag har funderat på skor och kläder och vilka andra förberedelser jag måste göra innan jag åker hemifrån imorgon.

Jag sitter i soffan och försöker slappa så gott det går efter några jobbdagar som skulle vara lugna men som blev typ tvärtom. På facebook och bloggar läser jag om olika peppningar och hur bra de egentligen än är kan jag inte låta bli att dra mig till minnes hur det låter på engelska, till exempel hur det kan låta på lopp i USA. I Marathon village” (eller vad den nu heter) innan start i Hopkinton i Boston Marathon kan det låta så här:

Welcome to Boston! This is it! This is what you have been training for! Congratulations for qualifying! This is it! Good luck guys! Have a great race! See you in Boston!

Peppningar som dessa ljuder ständigt ut ur högtalarna och det är omöjligt att inte dras med och känna att man är mitt uppe i smeten och man taggar till. Jag hoppas att morgondagens kommentatorer innan start har en liten gnutta av detta, inte minst med tanke på vädret.

Stort lycka till all ni som ska springa Stockholm Marathon imorgon och alla ni som ska cykla Siljan runt också förstås!

Share Button