Magen har börjat fungera normalt igen och tur är väl det. Så idag kunde jag köra kortintervaller som planerat. Veckan innan maran får gärna innehålla en del vila, men gärna också intervaller i någon form som sätter lite fart på benen.

Jag mötte upp Petra och efter en liten uppvärmningsrunda satte vi igång. Det är alltid svårt att hitta ett lagom tempo och det slog mig att det ju är likadant på lopp. Jag måste alltså se till att i samband med uppvärmningen på lördag köra lite stegringslopp och liknande så att jag hittar tempot och snabbt kommer in i en bra rytm. Vi körde totalt 9 intervaller på 200-300 meter i en 3.20-3.45 min/km. Ett bra och lagom pass så här några dagar innan maran. För Petra blev det kanske i snabbaste laget men hon är snabb på korta sträckor så det går nog bra.

Det var lite småkallt idag och jag hade långa tights. Jag har lärt mig springa i tights och det kliar inte längre. Knickers eller bara att dra upp dragkedjan nere vid foten hjälper lite för känslan, men jag måste erkänna att inget går upp mot ett par vanliga shorts. Långa eller korta, med slits eller inte spelar inte så stor roll. Men jag behöver känna friheten för att riktigt känna att det ska springas fort. Så på lördag blir det garanterat shorts i någon form, oavsett väder.

Petra och undertecknad är glada efter kortintervallerna!

Jag kunde inte låta bli att göra ett längdhopp, det var väldigt längesen sist!

Även Petra visar sin stil i längdhoppsgropen!

Share Button