Så har det då blivit examen för träningarna med TSM inför Stockholm Marathon. Jag har kanske inte varit med så många gånger som jag kanske hoppats, men jag tycker det varit bra de gånger jag varit med. Och även om jag inte borde tänka på sånt nu så kanske jag kommer vara med på deras träningar inför halvmaran i höst också.

Idag stod snabbdistans 5 km på programmet. Som vanligt var jag sen och just min grupp hade redan hunnit sticka iväg på uppjogg så jag för hänga på en annan grupp för uppjoggen. Men jag hittade min grupp precis innan det var dags för start så det gick ju bra ändå. Snabbdistans 5 km kan låta enkelt, 5 km är ju ingenting mot 42 km på maran, men 5 km kan vara väldigt jobbigt och man kan bli väldigt trött. Vi drog iväg och ganska direkt tror jag gruppen splittrades upp lite och vi blev en mindre grupp längst fram. Det gick fort i början, strax över 3.30 gissar jag men det kändes ändå okej. Lite sänktes farten kanske efter inledningen men fort gick det, tyckte jag. Vi sprang 2 varv på en 2,5 km slinga och det var skönt när vi varvade och gick ut på sista varvet. En bit in på andra varvet började jag (och några till) också tappa på täten, centimeter för centimeter (som de skulle sagt på TV). Ett tag tänkte jag tanken om jag skulle ”lägga av” eller alltså lägga av i den höga farten och lugna ner mig, jag hade ju trots allt sprungit 3-4 kilometer i bra fart. Men jag bet ihop, tänkte på resterande sträckan och hur vi betade av bit för bit och ganska snart var vi ju framme vid målet. Jag tror jag tappade ungefär 20 sekunder på de första och det fick vara okej idag. Jag tror min tid landade på 18.30-18.40 nånstans.

Efteråt var vi några som planerat en lugn distans för att få lite mer mängd i benen en vecka innan maran. Vi sprang dryga milen ute på Djurgården och även om vi höll runt 5 min/km så kändes det lite. Det var inte farten som kändes hög, men att kroppen kändes ganska nöjd redan. Efteråt blev det lite käk, lite fika och sen en massa sol, mer sol och ännu mer sol. Vi satt nog i flera timmar i solen och bara slappade. Träningen började 10.00 och vi lämnade kanske fiket runt 16.30.

Underbart att sitta barfota och vicka på tårna!

Visst blev det glass också!

Share Button