Jag förstår om ni undrar vad rubriken innebär, för det skulle jag gjort. Men jag kom på det efter tusingarna med IF Linnea i tisdags. Jag tror att det är viktigt att ha positiva vibbar med sig in mot en viktig tävling, en stor utmaning eller liknande. Och med positiva vibbar menar jag att det ska vara lätt att tro på sig själv, att man har med sig bra träningpass i bagaget som gör att man tror att man har en bra chans att uppfylla sina mål. Jag tror därför det är bra att genomföra träningspass som går bra, där du får en positiv känsla om att du håller förväntad fart ganska lätt, känner dig pigg efter träningen eller kanske återhämtar dig snabbt. Det kan säkert vara olika vad vi känner att vi behöver men det viktiga är att vi får med oss känslan att ”det går bra nu – nu kör vi!”

För dagarna innan loppet eller utmaningen ska vi inte behöva gå omkring och vara nervösa för om vi har en chans att klara våra uppsatta mål. Vi ska istället känna oss starka och tro på oss själva, gå upprätta med framskjuten höft och känna självförtroende. Vi ska längta till att med nummerlappen på bästa tävlingströjan värma upp, gå in i startfållan och förväntansfullt känna en längtan efter startskottet för att få ge sig iväg. Ge sig iväg i det lopp som vi har tränat för, som vi är laddade för och som vi kommer genomföra på bästa sätt. För att detta ska bli verklighet tror jag det är viktigt att genomföra träningar som gör att du har en positiv känsla med dig sista veckan innan loppet.

Därför avstod jag ett millopp igår. Ett millopp jag i och för sig aldrig var anmäld till, men hade en plan att jag skulle kunna springa. Istället gick jag på ett styrka/rörlighetspass för detta är något som jag tror jag måste bli bättre på och som kanske kan gynna mig i löpningen. Men det var egentligen bara en försmak av vad som kanske kommer mer av efter maran, nu blir det nog mer fokus på egna stretchpass där jag själv väljer vad jag tror jag behöver stretcha.

Positiva vibbar får jag av att springa i New York, här med nya skrapan i bakgrunden

Share Button