Idag tog jag revansch för känslan på intervallpasset i tisdags. Jag hade en plan för vad jag skulle träna redan igår tror jag och idag följde jag planen nästan slaviskt, inte likt mig. Jag värmde upp genom att jogga en bit bort till en idrottsplats med tartanbana. Samma lagom avstånd till idrottsplats med tartanbana i Stockholm som i Halmstad, men i Stockholm skulle de verkligen behöva byta ut tartanen, den är sliten!

Efter lite stretch var planen att köra 4*1600 meter och sen 4*400 meter. Jag fick en idé som var att de långa intervallerna skulle gå i 3.50 min/km och de korta i 3.40 min/km. När jag drog iväg på första intervallen kände jag att jag inte visste om farten skulle räcka och mycket riktigt gjorde den inte det. Jag fick 6.15 på första vilket innebär 3.54 min/km. Detta fixade jag sen till i de följande som gick jämnt och fint på 5.56, 5.57 och 5.55 vilket innebär 3.42-3.43 min/km vilket kändes bättre. Det var ganska tröttsamt men jag höll ju ihop det bra.

När det var dags för 4*400 kändes det ganska motiverat, varje intervall var ju bara ett varv mot tidigare 4 varv. Precis som i långintervallerna hade jag lite svårt att hitta farten och första gick på 84 sekunder, vilket är 3.30 min/km. Det kändes okej, men jag kunde bättre. De resterande 3 gick på 80, 79 och 79 sekunder, dvs 3.18-3.20 min/km. Efter en snabb pust joggade jag tillbaka igen, nöjd med passet som trots allt innehöll totalt 8 km intervaller. Jag fick verkligen med mig en positiv känsla och denna typ av passkan jag tänka mig att köra mer av i sommar.

Nöjd hemma i soffan efter passet!

Kan ni tänka er – idag blev det till och med nyttig mat!

Share Button