Äntligen! Äntligen kom jag iväg till en träning med Runday. Ofta glömmer jag av det, måndag är ju så tidigt på veckan. Men förra när jag verkligen hade planerat in Runday, kunde jag inte gå tidigare från jobbet. Men idag ”smet” jag och hann dit med några minuters marginal.

Det bjöds på olika pass och jag valde 8-10 km i 5 min/km. Jag tänkte att det skulle bli väldigt behagligt. Men, och det trodde jag faktiskt inte, så drog de iväg i ett helt annat tempo. Jag hade inte igång klockan men både känsla och rykte från andra löpare pratade om ner mot 4.30 min/km, vilket är en gigantisk skillnad mot utlovade 5 min/km. Det blev också en utdragen grupp och efter ett tag fick den skenande ledaren vända och samla upp de som hade fått släppa. Hoppas de som var tvungna att släppa inte tappade sugen utan ger det fler chanser.

Annars kändes det som en vanlig Rundayträning tror jag, ganska mycket folk och avslappnad stämning. Vi hade okej väder, inte för kallt och inte för varmt och solen sken. Har man tränat bra under helgen så kan Runday vara en bra uppstart på träningsveckan, där det finns möjlighet att ta det lugnt, men också möjlighet att trycka på lite om man vill det.

Share Button