Rundaymåndag

Äntligen! Äntligen kom jag iväg till en träning med Runday. Ofta glömmer jag av det, måndag är ju så tidigt på veckan. Men förra när jag verkligen hade planerat in Runday, kunde jag inte gå tidigare från jobbet. Men idag ”smet” jag och hann dit med några minuters marginal.

Det bjöds på olika pass och jag valde 8-10 km i 5 min/km. Jag tänkte att det skulle bli väldigt behagligt. Men, och det trodde jag faktiskt inte, så drog de iväg i ett helt annat tempo. Jag hade inte igång klockan men både känsla och rykte från andra löpare pratade om ner mot 4.30 min/km, vilket är en gigantisk skillnad mot utlovade 5 min/km. Det blev också en utdragen grupp och efter ett tag fick den skenande ledaren vända och samla upp de som hade fått släppa. Hoppas de som var tvungna att släppa inte tappade sugen utan ger det fler chanser.

Annars kändes det som en vanlig Rundayträning tror jag, ganska mycket folk och avslappnad stämning. Vi hade okej väder, inte för kallt och inte för varmt och solen sken. Har man tränat bra under helgen så kan Runday vara en bra uppstart på träningsveckan, där det finns möjlighet att ta det lugnt, men också möjlighet att trycka på lite om man vill det.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

 1. Nästa måndag jag är hemma hoppas jag på att komma, tänkte försöka starta jobbardagen tidigare så man hinner. Hoppas det funkar. Hade det varit Runday kl 19 eller 18:30 hade det varit givet för mig som hobbylöpare!

 2. Hejsan!
  Jag är den skenande ledaren. Får be om ursäkt för snabbt tempo, farthållning verkar inte vara min starka sida. Vi pratade om det igår efter passet och kom fram till att vi måste försöka vara två ledare de gånger vi kör distans.
  Hoppas du fick ut lite av passet i alla fall och att vi ses nästa vecka igen!
  Med vänlig hälsning, Linn

 3. Pilla: Klart du ska vara med och visst hade 18.30 varit enklare men man vill ju komma hem i tid också! :)

  Linn: Väldigt snyggt av dig att hitta bloggen och inlägget och kommentera. Inga problem med tempot för min del, men det fanns ju andra längre bak. Kan vara en bra ide med två ledare, annars har jag inga problem med att hjälpa till att ta tät eller kö de gånger jag är med, men jag är ju kille (och inte får agera ”ledare”).

 4. Bra gjort av Rundayledaren att leta upp bloggen och kommentera. För egen del är det milsvid skillnad mellan 5-tempo och 4:30. Och mentalt jobbigt att hamna på efterkälken och dra på sig mjölksyra. Jag kanske borde erbjuda mina tjänster?! Jag har ju lyckats hålla nästan exakt jämnt tempo två halvmaror i rad nu ;-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *